I år odlar vi några olika sorter av sötpeppar, chili som inte är starka, chili som vi kan äta mycket av för att få en god smak eller som en liten 'Starter' innan maten, under tiden vi 'kockar'
Såg
med spänning fram emot just en av dem, vi hittade frö från England (Just
Seed) av en Italiensk sort, en så kallad tomat-peppar.
'Topep Giallo
F1'.
Enligt fröfirman blir den gul, men av någon underlig anledning gick den från att vara grön till röd direkt. Någon som har erfarenhet av detta?
På fröpåsen stod det att den används traditionellt som en 'stuff'
att fylla med ost eller kött och baka i ugn. Vid skörden var den nästan som
en tennisboll och vi var så förväntansfulla.
Det var en upplevelse kan jag säga, krispigt och mycket sött kött, en aning av persika och plommon när den tillagats i ugnen.
Mycket speciell chili som vi nog inte kommer kunna vara utan, så nästa år kommer jag köpa fler frön eftersom det är en F1 hybrid så jag säkert får just denna underbara smak.
Plantan blir inte så hög och den är mycket kompakt och stabil i växtsättet, får plats med många fler nästa år.
Vivian
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar