tisdag 22 november 2011

Chorogi, Kinarötter för skörd

Dessa knölar...eller, michelingubbar är just nu perfekt att skörda och äta. 
De är godast om de fått en sköldknäpp som det varit här med 4-5 minus
för en vecka sen.
Jag använder dem i grytor och wok och färska i sallader.
Det bästa med dem är att de behåller sin härliga krispighet när de tillagas
precis som vattenkastanjer.
Smakar som en blandning av kålrabbi och gurka och är mycket trevliga, lite pyssel bara att gå ut och gräva upp dem precis innan de går i woken, de är bäst då eftersom de gulnar om de får ligga någon dag i kylen.
...de är ju inte så stora men det behövs ju inte så många för att förgylla
den gryta  man tillagar.....
främst för krispigheten och utseendet använder jag dem.


Annars är det ogräsvarning på dessa, ni vet säkert hur jordärtskocka förökar sig....
plussa på det med 10-20 cm långa utlöpare
där just de små godingarna sitter på trådar. 


De är lätta att bara skölja av i durkslag och sen klara att åka ner
som ikväll i lammwoken.

Vivian




3 kommentarer:

  1. Hej hej!

    Vilka roliga små krumeliurer och verkligen pluspoäng när dem är krispiga i maten.

    Jag plocka stolt, häromdagen, mina första purjolökar som jag odla. Kuligt när det växer!

    Ha en fin dag, så ses vi snart!

    Kram
    Lizette

    SvaraRadera
  2. Jeszcze tego nie jadłam, a szkoda :-(. Pozdrawiam

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Spännande med annorlunda växter.
    Fina pelargoner i förra inlägget. Gillar också pelargoner!!!

    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...