söndag 1 juli 2012

Fyndat i helgen

Är så lycklig över det jag har fyndat i helgen. Igår lördag var vi en tripp till Österlen jag och min man, vi besökte bland annat Raskarums Plantskola. Där fick jag tag på alla de rosor som jag skrivit upp på min lista, vill ha fler sen men just nu har jag bara planerat för 9 st. Raskarum är bara öppet denna säsongen också sen stänger de, så vi ville ner nu så fort som möjligt och få de rosor jag ville ha eftersom de har mycket bra kvalitet. Knoppar finns på alla så jag återkommer senare med bilder när de blommar.
Det blev Alba 'Cloris', 'Felicite Parmantier' och 'Maidens Blush'.
Centifolia 'Cristata' som ni ser med de fina krispiga hattarna mitt i bild.
Gallica 'Surpasse Toute' och Maitre d École'.
Multifida 'Russeliana' och Myskrosen 'Grislande de Filegonde' som jag längtat så efter.
Sen ska jag ersätta den svartaste Mossrosen 'Nuits de Young' med en ny eftersom den stod på fel ställe och det blev för mycket rotskott som spred sig.


I dag har jag varit på Loppis i Simlångsdalen, mycket blött så det var full mundering med tättslutande kläder som gällde.
Om vädret hade hindrat mig så skulle jag inte varit lycklig ägare nu till dessa fantastiskt vackra saker. 


Ser ni kransen i trä som hänger på det gamla litermåttet, vad tror ni det är?.
Jo då, nu ska det jäsas i huset på riktigt, har letat efter en sådan under lång tid och äntligen! Den som söker han finner.
Nu tror jag inte det är så vanligt att man tillväga går på detta sättet i moderna tider när man sätter surdeg, men jag har prövat med rivet äpple och allt möjligt...jag kan inte...den bara luktar surt och lite ruttet, då jäser limporna inte upp som de ska utan tillsättning av jäst. 
Då är det bra att ta till en 'Jästkrans'. Vill baka Surdegsbröd på endast surdeg, härligt fluffiga limpor utan jäst ska det va.

Hoppas ni också haft en trevlig och härlig helg, 
blött eller soligt.

Vivian

3 kommentarer:

 1. Vilka underbara rosor du har hittat. Här står rosorna precis i startgroparna. En ett par blommor är igång men vilken dag som helst kommer det att explodera :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vad du har haft tur med det du ville ha.Även loppisfynden var ju riktigt fina.MVH

  SvaraRadera
 3. Hej Vivian,
  vilka kanonrosor du har valt!
  Intressant med jästkransen, har aldrig hört talas om någon sådan, men fick med två kransar i en fyndlåda på auktion för en tid sedan, trodde det var underlägg av något slag.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...