söndag 15 juli 2012

Oväntade Förskönare

Hur är det nu, är det vackrast med olika färger, nyanser eller..... stora blommor och små blommor tillsammans i en bukett.
Här i trädgården är det sällan några stora blommor tillsammans, utan jag blandar hellre någon enstaka stor som får en liten fluff som granne eller som man säger lyfter fram.
Som exempel på arrangemangen har jag testat som på bilden nedanför, eftersom det är en smaksak är det ena inte mer rätt än det andra. 
Kul att en vanlig vit kirskåls blomma kan vara den som gör något annat vackrare.


Damascena rosor 'Mme Hardy' och 'Bluch Damask' tillsammans med Kirskål och rosablommande älggräs 'Hjordis'Vilken tycker du lyfter fram rosen bäst?
Eller vem ska lyftas fram av vem?

Vivian

7 kommentarer:

 1. Det rosa Älggräset till de vita rosorna och kirskålen till de rosa.Eller alla tillsammans blir läckert.MVH

  SvaraRadera
 2. Så trevligt att du låter oss fundera lite på detta! Jag föll för rosa+rosa - eftersom blommorna är så olika så är det formerna som ger kontrasten och de lyfter varandra så fint och stilfullt. Även vit+vit är fin - samma sak, men den rosa har fler nyanser...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint med rosor och kirskålsblomma,skir och elegant.

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder! Alla vackra men ton i ton tycker jag är vackrast! Särskilt den rosa!!!

  SvaraRadera
 5. Så vackra tillsammans. Jag är svag för buketterna med samma färg.

  SvaraRadera
 6. Vad snygg den där Hjorisen är! Jag har ett rosablommande älggräs som jag nog kastar nu, det är mer puserrosa och blir brunt och fult när det vissnar.

  SvaraRadera
 7. Men guuud så vackert! Jag tyckte att den översta bilden var fantastisk. Alltihop tillsammans :) Kirskålsblommor är vackert till det mesta och Mme Hardy ihop med det rosa älggräset gick minsann inte av för hackor det heller.

  (Jag hamnade här när jag googlade på jästkrans :) Nu ska jag scrolla vidare och se om här finns nåogn sådan)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...