tisdag 30 juli 2013

Sommar

Koltrasten sjöng framåt kvällen, tornseglarna flög villt omkring och tvärvände i full fart innan de undvek att krocka med husväggen. 

Upptäckte att Klematisens ställning inte räcker till, 'Julia Correvon' svingar sig nu upp i valnötens grenar.
I kvällsolen fick jag fart att ta lite sticklingar på några favoriter, bl a denna gulbladiga och storbladiga Liguster Ligustrum ovalifolium aureum som snart också ska blomma med vita fina blommor. Kanske blir en häck så småningom, fast jag tycker blommorna är så snygga så den vanliga grönbladiga har jag som ett litet träd, det börjar ta form och är riktigt snyggt. 
Den gulbladiga varianten är nog lite känsligare eller så är det för att jag har dem på olika ställen, att ta sticklingar gör då att jag garderar mig om moderplantan skulle dö i vinter, vilket jag trodde den nästan gjort i vintras, den vaknade till liv väldigt sent och många grenar var döda.

Och lite annat som vi får hålla tummarna för så det blir fina rötter så småningom.
Överst en Fjärilsranka Schisandra chinensis, i mitten en liten gulbladig Schersminbuske som jag inte har något namn på, och längst fram är det en Benved med snygga blad.

Håll tummarna och hjälp mig att önska fina små rötter.

Vivian
 

3 kommentarer:

 1. Håller tummarna .Hårt.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad kul med sticklingar. Jag håller förståss tummarna. Själv är jag urkass på sticklingar... Desto duktigare på frösådder=)). /Knatten

  SvaraRadera
 3. Jag har också gjort lite sticklingar men av"vanlig" liguster.Bara på kul för att se hur det fungerar. Var jag ska sätta dem om de tar sig har jag ingen aning om. Än :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...